Special Guest

My life as… Lonneke Schaars

Lonneke Schaars: "Ik heb de afgelopen tijd een cursus fotografie gedaan, opleiding tot interieurstylist, mijn ruiterbewijs en mijn aanhanger rijbewijs gehaald. Het is zo leuk om te blijven leren. Het geeft mij elke keer weer voldoening als ik ‘geslaagd” hoor of een vinkje mag zetten."

Myself! Ik begin met het schrijven van dit eerste woord, omdat ik het erg belangrijk vind om jezelf te kunnen zijn. Ik heb mijzelf de afgelopen jaren vaak weggecijferd en alles in het belang van mijn gezin gedaan. Dit absoluut uit vrije wil, het was mijn eigen keuze en daar sta ik ook nog steeds volledig achter. Ik zou ook alles weer zo gedaan hebben. Vier kindjes groot brengen is een heuse serieuze, liefdevolle taak.

Maar ik kwam er ook achter dat ik behoefte had om mijzelf te ontplooien. Het doet mij erg goed om mijzelf niet meer te vergeten.

7ec0e6e4-2ecc-4460-b5c7-29248c3b9b55

Ik heb de afgelopen tijd een cursus fotografie gedaan, opleiding tot interieurstylist, mijn ruiterbewijs en mijn aanhanger rijbewijs gehaald. Het is zo leuk om te blijven leren. Het geeft mij elke keer weer voldoening als ik ‘geslaagd” hoor of een vinkje mag zetten.

Maar terug naar je vraag. Ik ben Lonneke, 35 jaar en kom uit Arnhem. Samen met mijn man hebben we vier zonen. Milan van 9, Justin van 7, Vince van 5 en Bowie van 2. We hebben twee katten Bobo en Zouki van 14 jaar oud. En een hond Luna van 11.

Wij hebben 6 jaar in Alkmaar gewoond, 2 jaar in Lissabon, 3 jaar in Eindhoven en nu wonen we in Elst (gld) waar we in 2016 een huis hebben laten bouwen.

Naast de zorg voor mijn eigen paard, heb ik ook een eigen bedrijfje (LonYKKEdesign) dat ik gestart ben in januari. Ik werk dus af en toe thuis, omdat mijn man veel van huis is. Van oorsprong ben ik leerkracht, dat is ook een van mijn grootste passies. Ik vind het heel erg jammer dat ik dit beroep niet altijd kon uitvoeren de afgelopen jaren. Maar met ons gezin en mijn man zijn werk is het altijd druk. Toevallig ga ik komend schooljaar weer een dag in de week lesgeven. Eindelijk weer een vaste klas en een band opbouwen met de kinderen. Ik verheug me er ontzettend op! Het is op mijn oude werk dus ik krijg ook weer hele gezellige, leuke collega’s. Iets wat je met een eigen bedrijfje toch wel mist.

In mijn vrije tijd ga ik het liefst….

041a058b-af9c-41a6-898a-7cd9628de945

Naar Caprice, mijn paard. De band die je met een paard kan hebben is immens mooi. Ze spiegelen je gedrag en daardoor leer je jezelf op een heel bijzondere manier kennen. Het is prachtig als je elke keer weer nieuwe doelstellingen behaald. Ik maak het liefst lange buitenritten met haar. Dan ben je alleen met de natuur. Ik geniet van elke stap die we samen nemen, letterlijk maar ook figuurlijk.

Iedereen heeft een droom of meerdere dromen.. Wat zijn die van jou?

Oefff. Mijn grootste droom was een gezin met vier kinderen. Dat is goed gelukt! Ik hoop vooral dat zij ook hun dromen najagen.

Je moet altijd blijven dromen vind ik. Ik hou van fotograferen, van dansen, filmen. Ik hou ook ontzettend veel van mijn vriendinnen en heb ze graag vaak om mij heen. Ik ben veel te laat begonnen met dansen, maar als we het over dromen hebben droom ik vooral van professioneel dansen. En als ik dan nog meer mag dromen droom ik dat ik mag dansen bij een concert van Usher. But let’s keep it a dream 😉

Waar word je echt gelukkig van?

Nou ik denk dat ik dat al genoemd heb. Paardrijden, dansen. Mijn man heeft mij altijd gestimuleerd daar iets mee te gaan doen, want hij zag altijd dat ik daar blij van werd. Maar de kinderen hebben gewoon prioriteit. Ik word overigens ook heel blij van hen.

Ik word gelukkig van het volgen van mijn hart. Van mensen die het goed met je voor hebben. Maar vooral dus dansen, muziek, mijn gezin, vrienden en vriendinnen om mij heen.

De mooiste herinnering die ik heb is…

Mijn oma was een bijzonder lief mens. Ik moet haar al ruim 17 jaar missen. Ik kan hier wel zeggen de geboorte van mijn kinderen, of mijn trouwdag. Het was allemaal mooi, maar ik beleef het vaak nog met hen na. Mijn oma is er niet meer en daarom zijn alle fijne momenten met haar toch wel mijn mooiste herinnering.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en moet je zeker gedaan hebben als je hier bent?

33ee11f5-33de-4d2c-afed-9e3af3b0dd80
Cuba was mijn mooiste reis. Wat een bijzondere bestemming. We zaten niet in een toeristisch gebied, dus we hebben echt het binnenland leren kennen. Wat een armoe. Maar de mensen allemaal zo optimistisch!

Ik heb hier paardgereden met Stijn (mijn man) en een jet-ski tour gemaakt. Dit was echt geweldig.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Ik ga binnenkort beginnen aan cross lessen met Caprice. Ik kijk hier ontzettend naar uit, want het is iets wat ik altijd graag eens heb willen doen. Ik hou van spanning. Kicken!

Ik wil ooit nog een week op yoga trip en Spaans en Frans leren bij de nonnen. Maar dat komt ooit wel als de kinderen groter zijn.

Met mijn gezin, als de kinderen wat groter zijn, zou ik graag eens willen helpen bij een SOS kinderdorp.

Ja, ik verzin elke keer wel wat erbij hoor! Ik kan heel slecht stil zitten.

 

Lieve Faith, leuk dat je mij wilde interviewen. Ik vond het schrijven erg leuk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s